Just Art-e, hyperrealism, realism, surrealism
 
 
Hyperrealism       |Realism        |Surrealism       |Expressionism     | Impressionism    |Abstracts
 
 
 
Rodion Petroff
artist website
 
 
 
 
 


Rodion Petroff representeert de jonge generatie kunstenaars uit Litouwen. ”Hyperrealisme", “superrealisme” of ”fotorealisme” zo kan je zijn stijl omschrijven. De filosoof Jean Baudrillard heeft gezegd dat de kunstenaar een illusie van realiteit creëert door te simuleren wat nooit in werkelijkheid bestaan heeft. Petroff weet deze illusie te vervolmaken.

Anders dan in het vroegere werk van Petroff legt de serie “Capricho" niet de nadruk op substantie, maar laat deze ons genieten van expressieve kracht van de kunstenaar;  het evenwicht tussen visuele realiteit en een wereld van fantasie. Met fotografische precisie zijn de kleinste details, nuances, haarlokken, schaduwen van het licht etc. geschilderd. Het  werk verbaast en choqueert, de toeschouwer begint te twijfelen of wat hij ziet een foto is of een schilderij.

"Anima” is het  eerste schilderij van een nieuwe serie. De betekenis van Anima, ziel in het Latijn of in de psychoanalyse vrouwideaal ( imago ) in het onbewuste van een vrouw, wordt weergegeven door een witte mist, de contouren van vrouwen omvattend, wiens schoonheid lijkt op oud Griekse  sculpturen, mooi als fragmenten uit een droom, deel van het onderbewustzijn, dat eenieder probeert te ontdekken.

 

 

 
 
 

 Jusart-e.com 2009-2015